ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΑ Λ.Κ Ρ.Β.
All Good?
ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Αίθουσα ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

O γεμάτος περιέργεια, καλόκαρδος και ευκολόπιστος άπειρος και άτακτος ξύλινος κούκλος που ακούει στο όνομα Πινόκιο είναι αδιαμφισβήτητα ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών. Μια μαριονέτα που παρασύρεται σε περιπέτειες που δεν μπορείς να φανταστείς. Η ισχυρή του θέληση να πετύχει , να κερδίσει τη ζωή τον ωθεί να παλέψει με την πονηριά της αλεπούς με την καταπίεση του εκμεταλλευτή Φαγοφωτιά με την κουτοπονηριά του Γάτου και τέλος να σώσει τον κουκλοποιό πατέρα του Τζεπέτο από τη φάλαινα.

ΠΙΝΟΚΙΟ...ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ

Το μήνυμα του ξεκάθαρο. Η ζωή θέλει προσπάθεια, η ζωή θέλει γνώσεις και μόρφωση .

Έτσι ένα κομμάτι ξύλο μετά  -  μορφώνεται σε  πραγματικό αγόρι . Παύει να είναι μαριονέτα που οδηγείται από τη θέληση ενός κούκλο-παίχτη που τον εκμεταλλεύεται και αποκτά βούληση δική του. Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις , αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και προχωράει μπροστά βοηθώντας αυτούς που έχουν την ανάγκη του.

Την  ιστορία που σκαρφίστηκε η φαντασία του  κατά κόσμο  Κάρλο Λορεντσίνι  γνωστό με το καλλιτεχνικό όνομα Κάρλο Κολόντι το 1883 , μεταφέρει στη σκηνή ο σκηνοθέτης Σπύρος Ιωάννου σε παραγωγή Μιχάλη Κόκκινου.  Τον απολαυστικό κουκλοποιό Τζεπέτο ενσαρκώνει ο Χρήστος Μάντακας και τον ξύλινο γιό του η Γεωργία  Σωτηριανάκου. Στους  ρόλους των της πονηρής  αλεπούς και του κουτοπόνηροτ Γάτου η Μαριέττα Βασιλάκη και ο Σπύρος Ιωάννου ενώ τον δυνάστη φαγοφωτιά ο Δημήτρης Τοπαλίδης.

Τις περιπέτειες του πινόκιο συνοδεύει μελωδικά η μουσική του Τάκη Μπινιάρη ενώ όλη η δράση ξετυλίγεται  μπροστά σε έναν εικαστικό καμβά που δημιουργούν  τα σκηνικά του Γιώργου Καραβάση.  Video directing Μιχάλης Κόκκινος .  Οι χορογραφίες της Θεανώ ξεσηκώνουν τους μικρούς μας φίλους και οι φωτισμοί του Βλάσση Θεοδωρίδη  τονίζουν τα κοστούμια του Βεστιαρίου  Ηλιαχτίδα . Τις ενδυματολογικές μεταποιήσεις ανέλαβε η Γιώτα Παρηγόρη και τα παπούτσια επιμελήθηκε το εργαστήρι σκηνογραφίας Σκυρόδεμα . Τέλος την αφίσσα επιμελήθηκε η Ελένη Κοματέα.

Για να δούμε,  θα μεταμορφωθεί   ο Πινόκιο σε  πραγματικό αγόρι ή θα μείνει ένα ξύλο απελέκητο;

 

Πότε; ΚΥΡΙΑΚΗ 25/02/024

          ΩΡΑ: 11:30